Selecteer een pagina

De verbinding met jezelf en jouw partner begint bij de verbinding met jouw moeder.
Hoe graag verlang jij naar een diepe verbinding in jouw  (toekomstige) relatie?

Dat het echt klopt, dat je 100% jezelf bent en de ander ook helemaal in zijn of haar waar.
Zonder je steeds te irriteren aan elkaar (los van een aantal dingen waarvan jij uiteraard gewoon gelijk hebt ;-).
I give you that 😉 

Zonder dat je in de blik van de ander afkeuring voelt….
Jij weet ook dat het niet alleen om woorden gaat, zo’n blik zegt vaak al genoeg.

Met alle ruimte voor jezelf in jouw relatie,
Ruimte zodat je jouw eigen behoefte leert kennen van binnen uit en om hier gehoor aan te geven én dat je ander zijn/haar ruimte gunt. Wetende dat in the end jullie weer van elkaars samenzijn volop genieten.

Niet op de automatische piloot of in sfeer van zuchtende sleur, nee omdat je daar keer op keer bewust voor kiest en van geniet.

Samen en ook apart.
Vanuit veiligheid. Vanuit een diepe connectie van binnen uit.

In de titel heb ik het over moeders. Over jouw moeder. Nu ken ik haar niet, alleen ken ik wel verborgen patronen waar 99/100 vrouwen in zitten met hun moeder. En dat maakt niet uit of jouw moeder actief in jouw leven aanwezig is.

Patronen zijn lang niet altijd zichtbaar. Alleen deze zijn er wel en neem je mee in jouw andere relaties en vooropgesteld in liefdesrelaties.
Als je deze patronen doorbreekt gaat alles weer stromen. Als vanzelf, zonder hard werken.

 

 

Misschien herken je iets van onderstaande patronen:

👉Een moeder die smoort, die jou niet zo goed los kan laten en de neiging heeft om overal boven op te zitten. Waaaaaah ruimte heb je nodig, lucht, zuurstof, vrijheid. Maar hoe dan?!
(patroon: bindingangst, grenzen bewaken, ruimte innemen)

👉 Een moeder die misschien wel aanwezig is in de praktische zin, alleen is ze er echt met haar volle aandacht bij. waardoor je niet gezien voelt en het je moeite kost om haar aandacht vast te houden. Vermoeiend ook.
(patroon verlatingsangst, jouw behoefte aangeven)

👉 Een moeder die spanning met zich meedraagt, angstig is, onzeker, het geeft jou in ieder geval een gevoel van gedoe…. Het lijkt als ze ergens nog niet volledig is opgegroeid en jij er meer voor haar bent, dan dat zij er voor jou kan zijn. Je bent ergens haar rots.
(patroon: grenzen, schuldgevoel, verlatingsangst)

👉 Een moeder die jouw beste vriendin is, klinkt gezellig….alleen heb je ook in de gaten dat je voor haar aan het zorgen bent… Je kunt never ever een vriendin zijn van jouw moeder. Zij is jouw moeder. En daar heb je er maar 1 van. Je kunt wel een goede band hebben, dat is alleen iets anders dan vriendinnen.
(patroon: zorgen voor, harmonie model, grenzen)

Herken je iets of een combi van hierboven of zie je nu jouw eigen unieke wijze van omgang met jouw moeder?

En wat is dan jouw reactie hierop? Dat is nog veel belangrijker om je te realiseren:

Mogelijke reacties (jouw innerlijk kind die hier aan zet is)

Sluit je je af?
Heb je een oordeel?
Ga je zorgen (in welke vorm dan ook)
Ga je haar ontzien?
Houd je je klein?
Ben je vaak geïrriteerd?
Wil je het graag gezellig houden?

Gun jezelf nu even de tijd om voor jezelf na te gaan of je patronen hieruit herkent die je ook terug ziet in jouw (liefdes) relaties? En belangrijker nog de patronen die je vooral van jezelf hierin herkent?

Je doet het echt al heel erg goed, believe me. Je bent dit aan het leven en dat betekent dat je je verdiept en dat je wilt groeien in jouw relatie.

Zou het alleen allemaal niet wat lichter en meer vanzelf kunnen?
Verlangen we allemaal niet ten diepste om onze liefdesrelatie helemaal als vanzelf te laten stromen (en ik bedoel niet zonder gedoe 😉 ) maar wel dat het vanuit een volwassen en rustige manier verloopt en dat je open staat om hierin te groeien samen.

Zelf ken(de) ik bijna alle van bovenstaande patronen, mijn unieke combi met mijn mama.
Hoe meer ik patronen heb kunnen doorbreken (op mijn plek als dochter ben gaan staan) hoe meer ik me echt dochter voel en mijn moeder mijn moeder laat zijn.

Dat vertaalt zich 1 op 1 door naar mijn relatie. Hoe ik me innerlijk verbind met mijn moeder vertaalt zich door in hoe ik me ten diepste kan verbinden met mijn vriend.

Verlang jij dit ook?

Vraag een geheel vrijblijvende inzichtsessie bij me aan waarin ik samen met jou kijk waar voor jou de sleutel ligt voor het manifesteren van de allerfijnste relaties. Je krijgt sowieso tips voor jezelf die je direct kunt toepassen

Liefs Maaike

Gratis
1e stap-sessie

Tijdens deze gratis sessie van 30 minuten ontdek je:

➔  Welke mogelijke stappen ik voor jou zie op jouw loopbaanbad

➔  Deel ik tips over wat je nu al anders kunt doen in jouw huidige baan

➔  Kijk ik in hoeverre ik jou kan ondersteunen in dit proces en of een samenwerking ook echt passend is voor jou in dit moment

Iedere maand maak ik een keuze uit de aanmeldingen, zodat ik ook zeker weet dat we beide onze tijd en energie goed besteden.

Meld je in een paar minuten aan!